آموزش ساخت ترشی انبه روغنی تند به روش هندی

ترشی انبه روغنی هندی تند

ترش، شیرین، و دارای طعمی تند، این ترشی انبه خانگی که به Aam Ka Achar نیز معروف است، یک چاشنی هندی است که حتما باید آن را امتحان کنید. این ترشی که با انبه سبز ترش و نرسیده، ادویه ها، و روغن تهیه می‌شود، ساده‌ترین غذاها مانند عدس و برنج، برنج با ماست ساده، انواع خوراک برنجی (مانند خیشدی)، و همچنین، جایگاه ویژه ای در بشقاب‌های بزرگ غذایی (تالیس) دارد.

برای خرید ترشی انبه  از سایت میوترش روی لینک کلیک کنید.

 

دستور خانوادگی خیلی خوشحالم که یکی دیگر از دستورهای غذایی مادرم را با شما به اشتراک می گذارم که در دوران رشد با آن تغذیه شده‌ام – آمبات گواد لونچه در زبان مهاراتی که تحت اللفظی به ترشی ترش و شیرین ترجمه می شود! و اگر بدانید در مورد چه چیزی صحبت می کنم، شرط می‌بندم که همین حالا آب دهانتان راه می افتد!

در هند، تهیه آچار (ترشی) در تابستان یک آیین بود. انبه های سبز نارس به مقدار زیاد خریداری می شدند، در سطل های آب فرو می رفتند و سپس به دقت با یک برش دهنده مخصوص به نام “آدکیتا” برش می خوردند. سپس تکه های انبه با زردچوبه مزه دار می شدند و اجازه داده می شد کمی خشک شوند تا از له شدن ترشی ها جلوگیری شود و در عوض ساختاری دلپذیر داشته باشند.

ماسالای ترشی قرمز تند و پرانرژی با دانه خردل زرد خرد شده، پودر فلفل قرمز، و نمک تهیه می‌شد و سپس به همراه مقدار زیادی روغن به انبه اضافه می‌شد. این روغن به حفظ ترشی‌ها برای کل سال کمک می کرد. کوزه های ترشی سرامیکی قهوه ای مخصوص قبل از نگهداری ترشی در آنها کاملاً تمیز و خشک می شدند.

برخلاف ترشی‌های فوری، این دستور تهیه ترشی انبه هندی سنتی به زمان و حوصله نیاز دارد که به بهترین طعم، بافت و همچنین ماندگاری بیشتر منجر می شود.

مواد لازم

  • انبه نارس – انبه های سبز نارس را انتخاب کنید که بسیار سفت هستند.
  • ادویه جات – دانه خردل، هینگ (آنقوزه)، پودر زردچوبه، و نمک.
  • ماسالای ترشی 
  • جاگری (شکر نیشکر) – شیرینی کاملی را برای متعادل کردن انبه های ترش اضافه می کند و در فروشگاه های مواد غذایی هندی موجود است.
  • روغن – هر روغن خنثی موثر است. همچنین در صورت تمایل می توانید از روغن کنجد یا روغن خردل استفاده کنید.

طرز تهیه ترشی انبه

با استفاده از یک چاقوی تیز سرآشپز، انبه‌ها را نصف کنید. سپس هر نیمه را همراه با هسته سفت داخل آن به مکعب های 2.5 سانتی متری برش دهید. دانه های داخلی که بیرون می افتند را دور بریزید.

ترشی انبه 1 تا 4

تکه های انبه خرد شده را به یک کاسه اضافه کنید و نمک و زردچوبه بپاشید. به خوبی مخلوط کنید و یک شب روی آن را بپوشانید. این فرآیند به رفع ترشی تکه های انبه کمک می کند و همچنین باعث می شود رطوبت اضافی آنها آزاد گردد. زردچوبه قطعات را سفت می‌کند تا از نرم شدن انبه جلوگیری کند. خاصیت ضد باکتریایی زردچوبه نیز به ماندگاری کمک می کند. 

ترشی انبه 5- 6

صبح روز بعد، تکه های انبه را داخل یک صافی بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود.

انبه های آبکش شده را به مدت 8 ساعت در یک لایه روی یک حوله آشپزخانه قدیمی قرار دهید تا مایعات اضافی آن خشک شود. این مرحله ماندگاری محصول را بیشتر می کند. فقط به خاطر داشته باشید که از یک حوله آشپزخانه قدیمی استفاده کنید زیرا با زردچوبه لکه می شود و احتمالا مجبور می شوید حوله را دور بیندازید.

ترشی انبه 7 تا 8

روغن را در یک ماهیتابه متوسط ​​گرم کنید. دانه های خردل را اضافه کنید و بگذارید بپزد. هینگ (Asafoetida) را اضافه کنید. حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید روغن کاملا خنک شود. جاگری (شکر) را به روغن اضافه کنید و سریع هم بزنید. 

ترشی انبه 9 تا 12

تکه های انبه را به همراه ماسالا ترشی و نمک به روغن اضافه کنید. خوب مخلوط نمایید.

ترشی انبه 13 تا 16

با استفاده از دستکش یکبار مصرف، ترشی ها را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و محکم فشار دهید.

ظرف ترشی را با یک تنظیف (پارچه نازک) یا یک حوله کاغذی بپوشانید و آن را با یک کش پلاستیکی محکم کنید. یک شب این را کنار بگذارید، در مکانی که جریان هوا خوب است. تا صبح مقداری از روغن اضافی به سمت بالا می آید. دوباره خوب مخلوط کنید و با تنظیف بپوشانید. این مرحله را به مدت 3 تا 4 روز تکرار کنید.

ترشی انبه تصویر 17 و 18

ترشی پس از 3 روز برای مصرف آماده خواهد بود. سپس می توانید از درب شیشه برای بستن محکم آن استفاده کنید و در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید. توصیه می‌کنم ظرف را در یخچال بگذارید که ماندگاری را تا 1 سال هم می‌رساند. 

ترشی انبه تصویر آخر

نکات مهم

  • خشک کردن انبه پس از تخلیه آب مخلوط نمک و زردچوبه، ماندگاری ترشی را افزایش می دهد. وقتی رطوبت کاملا گرفته شود، ترشی به مدت یک سال کامل در دمای اتاق سالم می ماند.
  • اگر چاشنی بیشتر ترشی را برای لذت بردن با برنج، خیشدی، یا چپاتی (نوعی نان هندی) دوست دارید، کل بسته ماسالای ترشی و ¼ پیمانه روغن اضافی را اضافه کنید.

نحوه نگهداری ترشی انبه

  • ترشی انبه را در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید. توصیه می کنم آن را در یک ظرف دربسته در یخچال بگذارید. حتما از قاشق تمیز و خشک برای برداشتن ترشی استفاده کنید و هر چند روز یکبار به آرامی مخلوط کنید تا مطمئن شوید که روغن به طور مساوی تمام تکه های انبه را می پوشاند.

آیا از این ترشی خانگی لذت بردید؟ 

انواع دیگر

  • ماسالای ترشی خانگی: اگر ماسالای ترشی آماده ندارید، آن را در خانه با این مراحل آسان درست کنید. برای تهیه ماسالا ترشی، ⅓ پیمانه دانه خردل زرد و 1 قاشق چایخوری دانه شنبلیله را به آرامی تفت دهید. پس از خنک شدن، آسیاب کنید تا پودر شود. ⅓ فنجان پودر فلفل قرمز کشمیری ملایم را اضافه کنید یا اگر از پودر فلفل تندتر استفاده می کنید، کمتر بریزید.
  • ترشی سبزیجات مخلوط: مهمترین نکته اینجاست: از این دستور غذا می توانید برای تهیه ترشی با هر نوع سبزیجاتی مانند فلفل سبز، هویج، لیموترش، انگور فرنگی یا گل کلم استفاده کنید. همچنین می توانید ترکیبی از همه این سبزیجات را به کار ببرید و همین مراحل را دنبال کنید. در یخچال این نوع ترشی تا یک ماه سالم می ماند.
  • ترشی انبه فوری: چاقوی تیز برای برش انبه های نارس ندارید؟ می توانید انبه ها را پوست بگیرید و دور بیندازید. سپس انبه را رنده کنید و زردچوبه و نمک را اضافه کنید. تمام مایعات را فشار دهید و مرحله خشک کردن روی حوله آشپزخانه را نادیده بگیرید. بقیه دستور غذا را دنبال کنید. این ترشی انبه فوری را می توان فورا مصرف کرد. تا 1 ماه در یخچال نگهداری خواهید کرد. همچنین می توانید این نوع ترشی فوری را با هویج و زردچوبه تهیه کنید
  • بدون شیرین کننده: اگرچه جاگری (شکر) طعم کمی شیرینی اضافه می کند، می توانید اگر مراقب قند خود هستید، از آن صرف‌نظر کنید.

سوالات متداول چرا ترشی انبه من تلخ است؟ 3 تا 4 روز طول می کشد تا طعم ها کاملا مشخص شوند. طعم تلخ فقط می تواند از ماسالای ترشی قدیمی یا اضافه کردن بیش از حد دانه شنبلیله باشد. اگر ترشی تلخ دارید، هنگام سرو، کمی آب لیموی تازه اضافه کنید.

کدام روغن برای تهیه ترشی بهتر است؟ در شمال هند معمولاً از روغن خردل استفاده می شود در حالی که در جنوب هند اغلب از روغن کنجد برای تهیه ترشی استفاده می شود. می توانید از هر یک از این دو یا از روغن پخت و پز خنثی مانند روغن آووکادو استفاده کنید.

آیا ترشی انبه سالم است؟ ترشی انبه تقویت کننده سیستم ایمنی، سرشار از آنتی اکسیدان، و مملو از مواد مغذی مانند ویتامین C، ویتامین K و فیبر است. باید در مقادیر کم مصرف شود زیرا سرشار از نمک و روغن است.

طعم ترشی انبه چه طعمی است؟ ترشی انبه طعمی تند، ترش و شیرین با بافتی سفت دارد زیرا انبه به همراه هسته داخلی سفت آن بریده می شود.

ترشی انبه چقدر ماندگاری دارد؟ ترشی انبه در صورت نگهداری مناسب چندین ماه دوام می آورد. توصیه می کنم آن را در یک ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید و از یک قاشق تمیز و خشک برای برداشتن ترشی استفاده نمایید. هنگام برگرداندن به ظرف، آن را به آرامی فشار دهید تا یک لایه نازک روغن روی آن قرار گیرد.

دستور پخت

مواد لازم:

  • 1.5 کیلوگرم انبه خام (2 انبه متوسط، شسته و خشک شده)
  • 1 قاشق غذاخوری نمک دریایی
  • 1 قاشق چایخوری زردچوبه آسیاب شده
  • ½ پیمانه روغن
  • 1 قاشق چایخوری دانه خردل
  • ¼ قاشق چایخوری هینگ (آسا فوئتیدا)
  • ½ پیمانه شکر نیشکر (جاگری) رنده شده
  • 80 گرم ماسالای ترشی
  • 3 قاشق چایخوری نمک کوشر

طرز تهیه:

  1. برش انبه: با استفاده از یک چاقوی تیز سرآشپز، انبه ها را از وسط نصف کنید. سپس هر نیمه را به همراه هسته سفت داخل آن به مکعب های 2.5 سانتی متری برش دهید. دانه های داخلی را که بیرون می افتند را دور بریزید.

  2. آغشته کردن انبه: تکه های انبه خرد شده را به یک کاسه اضافه کنید و نمک و زردچوبه را بپاشید. به خوبی مخلوط کنید و یک شب روی آن را بپوشانید. این فرآیند به رفع ترشی تکه های انبه و رها شدن رطوبت اضافی آنها کمک می کند. زردچوبه قطعات را سفت می کند تا از نرم شدن انبه ها جلوگیری کند. خاصیت ضد باکتریایی زردچوبه نیز به افزایش ماندگاری ترشی کمک می کند.

  3. جدا کردن آب انبه: صبح روز بعد، تکه های انبه را داخل یک صافی بریزید تا تمام آب آن گرفته شود.

  4. خشک کردن انبه: انبه های آبکش شده را به مدت 8 ساعت در یک لایه روی یک حوله آشپزخانه قدیمی قرار دهید تا رطوبت اضافی آن ها خشک شود. این مرحله ماندگاری ترشی را افزایش می دهد. فقط به خاطر داشته باشید که از یک حوله آشپزخانه کهنه استفاده کنید زیرا با زردچوبه لکه می شود و احتمالاً مجبور خواهید شد آن را دور بیندازید.

  5. تهیه ماسالا: روغن را در یک ماهیتابه متوسط ​​گرم کنید. دانه های خردل را اضافه کنید و بگذارید بپزند. هینگ را اضافه کنید. حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید روغن کاملا خنک شود. شکر نیشکر (جاگری) را به روغن اضافه کنید و به سرعت هم بزنید.

  6. ترکیب نهایی: تکه های انبه را به همراه ماسالای ترشی و نمک به روغن اضافه کنید. خوب مخلوط کنید.

  7. نگهداری: با استفاده از دستکش یکبار مصرف، ترشی ها را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و محکم فشار دهید.

  8. مرحله نهایی: ظرف ترشی را با یک تنظیف (پارچه نازک) یا یک حوله کاغذی بپوشانید و آن را با یک کش پلاستیکی محکم کنید. یک شب در مکانی که جریان هوا خوب است، نگه دارید. تا صبح مقداری از روغن اضافی به سمت بالا می آید. دوباره خوب مخلوط کنید و با تنظیف بپوشانید. این مرحله را به مدت 3 تا 4 روز تکرار کنید.

نکات:

  • ماندگاری: خشک کردن انبه پس از تخلیه آب مخلوط نمک و زردچوبه، ماندگاری ترشی را افزایش می دهد. وقتی رطوبت کاملا گرفته شود، ترشی به مدت یک سال کامل در دمای اتاق سالم می ماند.
  • ماسالا: اگر ماسالای ترشی بیشتر دوست دارید، می توانید کل بسته ماسالا و ¼ پیمانه روغن اضافی را اضافه کنید.

سرو:

  • ترشی انبه به خوبی با عدس برنج یا خیشدی همراه می شود.
  • آن را همراه با روتی یا پاراتا (انواع نان هندی) در کنار کاری هندی مورد علاقه خود سرو کنید.
  • ترشی انبه با ماسالای سیب زمینی، ماسالای بامیه، تفت سبزیجات، و کاری لوبیا سبز هم عالی است.
  • ترشی ها را می توانید در کنار متی تپلا (Methi Thepla)، پاراتای کلم، آلو پاراتا یا پنیر پاراتا برای صبحانه یا ناهار سرو کنید.

نگهداری:

  • ترشی انبه را در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید.
  • توصیه می کنم آن را در یک ظرف دربسته در یخچال بگذارید.
  • از قاشق تمیز و خشک برای برداشتن ترشی استفاده کنید.
  • هر چند روز یکبار به آرامی مخلوط کنید تا مطمئن شوید که روغن به طور مساوی تمام تکه های انبه را می پوشاند.

انواع دیگر:

  • ماسالای ترشی خانگی: اگر ماسالای ترشی آماده ندارید، آن را در خانه با این مراحل آسان درست کنید. ⅓ پیمانه دانه خردل زرد و 1 قاشق چایخوری دانه شنبلیله را به آرامی تفت دهید. پس از خنک شدن، آسیاب کنید تا پودر شود. ⅓ فنجان پودر فلفل قرمز کشمیری ملایم را اضافه کنید یا اگر از پودر فلفل تندتر استفاده می کنید، کمتر بریزید.
  • ترشی سبزیجات مخلوط: از این دستور غذا می توانید برای تهیه ترشی با هر نوع سبزیجاتی مانند فلفل سبز، هویج، لیموترش، انگور فرنگی یا گل کلم استفاده کنید. همچنین می توانید ترکیبی از همه این سبزیجات را به کار ببرید و همین مراحل را دنبال کنید. در یخچال این نوع ترشی تا یک ماه سالم می ماند.
  • ترشی انبه فوری: اگر چاقوی تیز برای برش انبه های نارس ندارید، می توانید انبه ها را پوست بگیرید و دور بیندازید. سپس انبه را رنده کنید و زردچوبه و نمک را اضافه کنید. تمام مایعات را فشار دهید و مرحله خشک کردن روی حوله آشپزخانه را نادیده بگیرید. بقیه دستور غذا را دنبال کنید. این ترشی انبه فوری را می توان فورا مصرف کرد. تا 1 ماه در یخچال نگهداری خواهید کرد. همچنین می توانید این نوع ترشی فوری را با هویج و زردچوبه تهیه کنید.
  • بدون شیرین کننده: شکر نیشکر (جاگری) طعم کمی شیرینی اضافه می کند، اگر مراقب قند خود هستید، می توانید از آن صرف‌نظر کنید.

سوالات متداول:

  • چرا ترشی انبه من تلخ است؟ 3 تا 4 روز طول می کشد تا طعم ها کاملا مشخص شوند. طعم تلخ فقط می تواند از ماسالای ترشی قدیمی یا اضافه کردن بیش از حد دانه شنبلیله باشد. اگر ترشی تلخ دارید، هنگام سرو، کمی آب لیموی تازه اضافه کنید.

  • کدام روغن برای تهیه ترشی بهتر است؟ در شمال هند معمولاً از روغن خردل استفاده می شود در حالی که در جنوب هند اغلب از روغن کنجد برای تهیه ترشی استفاده می شود. می توانید از هر یک از این دو یا از روغن پخت و پز خنثی مانند روغن آووکادو استفاده کنید.

  • آیا ترشی انبه سالم است؟ ترشی انبه تقویت کننده سیستم ایمنی، سرشار از آنتی اکسیدان، و مملو از مواد مغذی مانند ویتامین C، ویتامین K و فیبر است. باید در مقادیر کم مصرف شود زیرا سرشار از نمک و روغن است.

  • طعم ترشی انبه چه طعمی است؟ ترشی انبه طعمی تند، ترش و شیرین با طعمی سفت دارد زیرا انبه به همراه هسته داخلی سفت آن بریده می شود.

  • ترشی انبه چقدر ماندگاری دارد؟ ترشی انبه در صورت نگهداری مناسب چندین ماه دوام می آورد. توصیه می کنم آن را در یک ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید و از یک قاشق تمیز و خشک برای برداشتن ترشی استفاده نمایید. هنگام برگرداندن به ظرف، آن را به آرامی فشار دهید تا یک لایه نازک روغن روی آن قرار گیرد.

نکات تکمیلی:

  • می توانید از انواع مختلف انبه برای تهیه ترشی استفاده کنید، اما انبه های نارس و سفت بهترین طعم را می دهند.
  • اگر طعم تند را دوست ندارید، می توانید مقدار فلفل قرمز را در ماسالای ترشی کم کنید.
  • اگر ترشی انبه خیلی ترش است، می توانید کمی شکر یا عسل به آن اضافه کنید.
  • ترشی انبه را می توانید به عنوان چاشنی با انواع غذاها مانند برنج، نان، خوراک و خورش سرو کنید.

امیدوارم از این دستور تهیه ترشی انبه لذت ببرید!

لطفاً نظرات خود را در مورد این دستور پخت در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

نوش جان!

منبع: ministryofcurry

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *