آیا بهترین زمانی برای خوردن خرما وجود دارد؟

بهترین زمان برای مصرف خرما

خرما میوه ای خوشمزه و مغذی است که بر روی درخت نخل خرما می روید. مصرف خرما در سراسر جهان رواج فراوانی دارد و در بسیاری از فرهنگ ها و ادیان از ارزش بالایی برخوردار است. بسیاری از افراد با توجه به محتوای بالای فیبر و قند موجود در خرما کنجکاو هستند که آیا زمان ایده‌آلی برای خوردن خرما وجود دارد یا خیر. این مقاله زمان های مناسب و نامناسب خوردن خرما را بررسی می کند.

خرید معسل خرما با کیفیت و مقوی

ارزش غذایی خرما

خرما ارزش غذایی بالایی دارد. از محبوب ترین انواع خرما می توان به خرمای مجول و دگلت نور اشاره کرد. اگرچه خرمای تازه قابل خوردن است، اما خرما اکثرا به صورت خشک شده مصرف می شود و به راحتی می توان آن را از روی پوست خشک و چروکیده آن تشخیص داد. یک وعده ۱۰۰ گرمی خرما حاوی مواد زیر است:

  • کالری: ۲۸۲
  • پروتئین: ۲.۵ گرم
  • کربوهیدرات: ۷۵ گرم
  • فیبر: ۸ گرم
  • قند: ۶۴ گرم
  • کلسیم: ۳ درصد از میزان توصیه شده روزانه
  • آهن: ۶ درصد از میزان توصیه شده روزانه
  • پتاسیم: ۱۴ درصد از میزان توصیه شده روزانه
  • مس: ۲۳ درصد از میزان توصیه شده روزانه
  • سلنیوم: ۶ درصد از میزان توصیه شده روزانه
  • ویتامین ب۶: ۱۰ درصد از میزان توصیه شده روزانه
  • فولات: ۶ درصد از میزان توصیه شده روزانه

خرما معمولاً خشک و کوچک است. همین امر باعث می شود به راحتی بتوان چندین خرما را در یکجا مصرف کرد در نتیجه، مقدار قابل توجهی کالری، فیبر، و قند طبیعی را در یک نوبت دریافت می کنید. بنابراین، حتما خرما را در حد اعتدال مصرف کنید.

خلاصه خرما منبعی عالی از فیبر، قندهای طبیعی، و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است. با این حال، خرمای خشک دارای کالری بالایی بوده و به راحتی می توان در مصرف آن افراط کرد.

بهترین زمان برای خوردن خرما

صرف نظر از غذایی که قصد خوردن آن را دارید، بهترین زمان برای خوردن زمانی است که گرسنه هستید یا می خواهید غذا بخورید. اگرچه بسیاری از متخصصان سلامتی ادعا می کنند که بدن در زمان های خاصی بهترین عملکرد را در هضم غذا دارد، و خوردن در خارج از این زمان ها منجر به هضم نامناسب می شود، شواهد علمی کمی برای اثبات این فرضیه وجود دارد.

بدن انسان، حتی قبل از چشیدن غذا برای انجام عملیات هضم آماده می شود. آنزیم های خاصی در بزاق ترشح شده و در ادامه در کل مسیر گوارش آزاد می شوند.

در حقیقت، بدن قادر است که با توجه به نسبت درشت‌مغذی‌های موجود در غذا (کربوهیدرات، پروتئین و چربی) انواع آنزیم‌های موردنیاز را شناسایی کند، و این کار در هر زمانی از روز امکان پذیر است.

با این حال، زمان هایی وجود دارد که خوردن خرما ممکن است ایده آل تر باشد، از جمله:

  • صبحانه: خرما می‌تواند راهی عالی برای افزودن شیرینی طبیعی و فیبر به رژیم غذایی شما در صبح زود باشد. علاوه بر این، محتوای بالای فیبر آنها می‌تواند شما را در تمام طول صبح سیر و راضی نگه دارد.
  • میان وعده بعدازظهر: خرما منبع خوبی از فیبر و قندهای طبیعی است. این ترکیب فیبر و قند منجر به افزایش تدریجی قند خون و حفظ سطح انرژی، بدون افت ناگهانی قند خون خواهد شد.
  • زمانی که گرسنه هستید: خرما به دلیل محتوای فیبر بالا کالری بالایی داشته و بسیار سیرکننده هستند. اگر احساس گرسنگی می کنید اما برای یک وعده غذایی کامل آماده نیستید، خرما را با مقداری کره بادام زمینی، به عنوان منبعی از فیبر، کربوهیدرات و پروتئین، میل کنید.
  • قبل از ورزش: اگرچه خرما به طور طبیعی سرشار از قند است، اما قند خون را به سرعت افزایش نمی دهد. بلکه نوعی کربوهیدرات دیررهش است که جریان ثابتی از انرژی را برای تحرک شما فراهم می کند. سعی کنید 30 تا 60 دقیقه قبل از تمرین، 2 تا 4 عدد خرما مصرف کنید.
  • به عنوان میان وعده شبانه: خرما به دلیل داشتن فیبر بالا، یک میان وعده عالی قبل از خواب است. مدت زمان هضم فیبر بیشتر است و به سیری و جلوگیری از گرسنگی نیمه شب کمک می کند.

خلاصه شما می توانید بدون هیچ گونه مشکل گوارشی، خرما را در هر زمانی از روز میل کنید. خرما به عنوان یک میان وعده انرژی‌زا عمل کرده و شما را سیر و راضی نگه می دارد.

چه زمانی نباید خرما بخورید

اگرچه بدن شما می تواند غذا را در هر زمانی که بخواهید هضم کند، اما موقعیت هایی وجود دارد که شاید در آنها خوردن خرما بهترین ایده نباشد :

  • اگر سندرم روده تحریک پذیر (IBS) دارید: کسانی که دچار این سندرم هستند نسبت به غذاهای حاوی FODMAP ها حساسیت دارند. FODMAPها کربوهیدرات های زنجیره کوتاه هستند که بعضی افراد در هضم آنها مشکل دارند. خرما به عنوان منبع قابل توجهی از فروکتوز، می تواند منجر به نفخ و ناراحتی معده شود.
  • بعد از یک وعده غذایی بزرگ: خرما سرشار از فیبر است و هضم آن مدت بیشتری طول می کشد. در نتیجه، خوردن تعداد زیادی خرما بعد از یک وعده غذایی بزرگ ممکن است باعث شود احساس سیری شدید و ناراحتی کنید.
  • اگر به خرما حساسیت دارید: اگرچه نادر است، اما برخی از افراد ممکن است به خرما حساسیت داشته باشند. اگر فکر می کنید این مورد در مورد شما صدق می کند، ابتدا با یک متخصص سلامت مشورت کنید.
  • اگر اسهال یا مدفوع شل دارید: خرما حاوی نوعی الکل قندی به نام سوربیتول است که ممکن است در بعضی افراد باعث افزایش حرکات روده شود. بهتر است تا زمانی که حرکات روده شما به حالت عادی بازگردد، مصرف خرما را محدود کنید یا از آن اجتناب کنید.

گذشته از این موارد، زمان “بدی” برای خوردن خرما وجود ندارد. خرما بسیار مغذی بوده و به عنوان یک میان وعده یا بخشی از وعده غذایی عالی محسوب می شود. به خاطر داشته باشید که بدن شما کاملا قادر است غذا را 24 ساعت شبانه روز هضم کند.

خلاصه خرما حاوی نوعی الکل قندی به نام سوربیتول است که می تواند حرکات روده را افزایش دهد و در صورت ابتلا به اسهال باید از مصرف آن اجتناب کنید. همچنین ممکن است افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یا دارای حساسیت به خرما، به دلیل محتوای بالای فروکتوز، بخواهند از مصرف خرما خودداری کنند.

نکته پایانی

خرما یک میان وعده مغذی، خوشمزه و راحت است. خرما حاوی کالری، فیبر و قندهای طبیعی است و یک میان وعده شیرین، یا یک افزودنی عالی به یک وعده غذایی محسوب می شود. با توجه به توانایی بدن شما در هضم غذا در هر زمانی از روز، می توانید هر زمان که می خواهید از خرما لذت ببرید.

خرما به دلیل محتوای بالای فیبر و قند، که به شما کمک می کند سیر و پرانرژی بمانید، یک میان وعده عالی، به خصوص در صبح، بعدازظهر یا غروب محسوب می‌شود. با این حال، اگر مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS)، حساسیت یا آلرژی به خرما، یا مشکل اسهال هستید، بهتر است از خوردن خرما خودداری کنید، یا ابتدا با یک متخصص سلامت مشورت کنید.

خرما را هر طور که می‌خواهید و هر وقت خواستید، مصرف کنید و لذت ببرید!
منبع: healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *